Blog

Diyetisyen Gokturk BESLEME PSİKOLOJİSİ

Diyetisyen Gokturk ve Gıda Mühendisi Tuğba Altın anlatıyor : Yaşam boyu doğru beslenme en önemlisidir. Beslenmenin İntrauterin ortam (anne karnında) başlayıp yaşam boyu devam ettiğini düşünerek, doğru beslenme hareketleri kazanımını evdeki çocuğa doğru kurulmuş masalarda verebiliriz.


BESLEME PSİKOLOJİSİ-BEDEN ALGISI

“Biraz zayıflasan çok güzelsin aslında” ASLINDA?

“Ekmek yemezsen zayıflarsın” NEDEN YEMESİN?

“Daha yeni yedin neden acıktın? Senin açlığın psikolojik”

  Sizin açlık ve tokluk hissinizi sizden iyi kimse bilemez. Biz uzmanlar sizin tüm parametlerinizle, sizden aldığımız bilgilerle ihtiyacınız doğrultusunda uyum sağlayabileceğiniz çözümleri-seçenekleri sunmakla yükümlüyüz. Sonrasında takibe; sizin diyetinizdeki sağlık iyileştirmelerinize (varsa hastalıkların beslenme tedavisi), uyumunuza bakmaya çalışırız.

  En sağlıklı beslenme planına da sahip olsanız bir diyetin içinde kendinizi “misafir” hissediyorsanız, doymuyorsanız, içinde çoğunlukla sevdiğiniz besinler yer almıyorsa bu diyetin değiştirilmesi gerekiyordur. Diyetisyen Göktürk 

Gelelim Tavsiye Meselelerine;

  Birisi bize beslenmesiyle ilgili bir şey danışmıyor, fikir sormuyorsa ONUN İYİLİĞİ İÇİN bile olsa lütfen bildiğimiz kalıplaşmış doğrularla kişisel gelişim uzmanı olmayalım. Fikrimizi söylemeyelim.

  Tavsiye olarak “Az ye” diyeceğiniz kişi belki de ihtiyacı olan kalorinin daha altında besleniyordur. Belki de Metabolik hastalıkları ile mücadele ediyordur. Belki de canı öyle istiyordur.

  Elbette yaşam boyu doğru beslenme en önemlisidir. Beslenmenin İntrauterin ortam (anne karnında) başlayıp yaşam boyu devam ettiğini düşünerek, doğru beslenme hareketleri kazanımını evdeki çocuğa doğru kurulmuş masalarda verebiliriz.

  Sizin hayatınızı sizin seçimleriniz belirler. Bir başkası için verdiğiniz tavsiyeler içinde kişiyi psikolojik olarak doğru beslenme şeklinden uzaklaştırabileceğiniz ihtimali olabilir.

  Ve hatta sizin için “sağlıklı-zayıf” dediğiniz kişinin hayatında yanlış beslenme planı, kıtlık diyetleri ve kişiyi ciddi hastalıklara sürükleyecek olan reklam ürünleri olabilir.

  Unutmayalım ki vücut analizi yorumunu biz diyetisyenler tek bir ölçüt almadan yapıyoruz.

Tuğba Altın

Gıda Müh

Diyetisyen Göktürk 

 Soft Göktürk hakkında: 

Nü Estetik Grubu bünyesinde zayıflama ve sağlıklı yaşam konusunda yeni bir oluşum  Soft Göktürk 2020 yılının Eylül ayında hizmete başladı. Soft Göktürk’de  bölgesel incelme ,zayıflama ,selülit programları , diyetisyen ve  diyet yemekleri ile zayıflama ve sağlıklı yaşam ,biorezansla zayıflama , biorezonansla sigara bırakma ve sağlıklı yaşam konularında  uzman ekibi ile tüm İstanbul’luları bekliyor .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.