Sağlıklı atıştırmalıklar
Blog

Sağlıklı Atıştırmalıklar


SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR

Sağlıklı atıştırmalıklar  hemen her yetişkin ve çocuk beslenmesinde çay/kahve/taze sıkım meyve suları eşliğinde hemen herkesin beslenme planında olması gereklidir.

  Beslenme; kişiye özgü ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan dengeli besin içeriklerini barındıran menülerden oluşmalıdır. Günlük ana öğün ve ara öğün sayılarını da yine kişinin enerji değeri, günlük yaşam rutini, fiziksel aktivite durumu ve hastalık öyküsü veya yatkınlığı belirlemektedir.

  Ara öğünler hemen her yetişkin ve çocuk beslenmesinde çay/kahve/taze sıkım meyve suları eşliğinde hemen herkesin beslenme planında sevdiği öğün vakitleridir. Gıda sanayisinin de gelişmesi ve ürün çeşitliliklerinin artması ile birlikte çok fazla paketli ara öğün hayatımıza girmiştir. Besleyici içeriği düşük, katkı maddeleri fazla paketli ürünler yerine evde hazırlanabilecek ev yapımı ara öğünleri diyetimize eklemeliyiz.

  Günlük 2 fincan yeşil çay eşliğinde alınabilecek pratik ve sağlıklı atıştırmalıklar glutensiz kurabiye bir ara öğün seçeneği olarak deneyin , seveceksiniz 

Sağlıklı atıştırmalıklar

GLUTENSİZ KURABİYE

Malzemeler (16-17 adet) 

1 su bardağı istenilen kuruyemiş (ceviz, badem, fındık vs) 
1 su bardağı gün kurusu veya kuru kayısı
1 yemek kaşığı kakao
dışı için bitter çikolata

Hazırlanışı; Kayısıları yumuşayana kadar sıcak suda bekletelim. Diğer malzemelerle birlikte rondoda çekelim. Elimizle ince yuvarlak şekiller verelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dk pişirelim. Bu şekilde de tüketim mümkünken istenirse benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ile dışını kaplayarak soğumaya alıp tüketilebilir.

Glutensiz kurabiye sağlıklı atıştırmalıklar olarak  öğün seçeneğinde  2 adet kahve/çay eşliğinde keyifli bir seçim olabilir.

Herkese afiyet olsun

Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız. Sağlıkla Kalın.

  Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.