Kalın bacakları inceltici programlar
Blog

Kalın Bacakları İnceltici Programlar

 

Kalın bacakları inceltici programlar
Kalın bacakları inceltici programlar konusu özellikle kalın bacak sorunu olanlar için önemlidir

. Lipödem (bacaklarda kalınlaşma); bacaklarda deri altı yağ doku fazlalığı nedeni ile bacağın normalden kalın olmasıdır. Deri altında bulunan yağ dokunun nedeni tam bilinemez şekilde olması gerektiğinden çok daha kalın olması durumudur. Genetik yatkınlık önemlidir.

  Aynı zamanda vücutta lenf sisteminin yetersizliğine bağlı olarak hücre dışına kaçmış ve ödeme neden olan sıvının tekrar sisteme dahil edilememesine bağlı ödem oluşabilir. Bu duruma lenfödem denir.

  Lipoödemin kadınlarda görülme sıklığı erkeklere oranla çok daha yüksektir. Bacak ve kol gibi uzuvlarda bulunan cilt altı yağ dokunun kalınlaşması ile östrojen yüksekliği arasında doğru orantı olduğu tespit edilmiştir.

4 EVREDEN OLUŞAN KALINLAŞMA

  Lipödem hastalığının dört evreden oluştuğu gözlenmiştir. İlk evrede bacaklarda düz kalınlaşma vardır. İkinci evrede kalınlaşmaya yer yer dalgalanmalar, kabarıklıklar eşlik eder. Üçüncü evrede deride portakal kabuğu görünümü oluşmaya başlar. Kişi fazla kilolu olmasa da çok kalın düzensiz yağlı bacak ya da kol oluşur. Dördüncü ve son evrede ise damar yetmezliği de olaya eşlik eder ve geri dönüşü olmayan, hareket kısıtlılığına sebep olan, deformiteli bir ekstremite oluşur.

 

LİPÖDEM VE BENZERİ DURUMLARDA DESTEK TEDAVİ UYGULAMALARI

LPG/LİPO İLE TEDAVİ YÖNTEMİ

 Kalın bacakları inceltici programlar dan  LPG endermoloji tedavi ile birlikte deri altında birikmiş yağ dokuların parçalanarak (trigliseritlerin gliseritlerine ayırılması) lenf yolu ile vücuttan atılmasında yardımcı bir tedavi yöntemidir. Uygun bir beslenme planı ve kişiye uygun belirlenen seanslarla birlikte lipödem evrelerini tedavi ederek, vücut dokularında biriken yağı parçalayıp uzaklaştırmaya yarar. Sıkılaştırarak daha ince bir görünüm kazandırır.

WELLASOND ULTRALİPO İLE TEDAVİ

   Kalın bacakları inceltici programlar dan Wellasound  doku hücrelerinin (yağ hücreleri) ultrason ve radyofrekans dalgaları ile azaltılması yoluyla bölgesel zayıflamayı ve cildin sıkılaşmasını hedefleye bir tedaviyi kapsamaktadır. Bölgesel zayıflamanın yanı sıra fibrotik matriks yağ yapılarının açılmasına etkisiolduğundan selülit tedavisinde de etkilidir.

MAGİC PROBE İLE TEDAVİ

   Kalın bacakları inceltici programlar dan Magic probe cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun yayılması yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklerine nenen olur. Bununla birlikte oluşan köpüklenme önce genişleme sonra patlama yaratır. Bu etki, yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek depo yağların yapısını bozar. Bu dokulardaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak lenf yolları sayesinde vücuttan uzaklaştırılır.

Kalın bacakları inceltici programlar
Kalın bacakları inceltici programlar konusu özellikle kalın bacak sorunu olanlar için önemlidir


Kişiye özgü Beslenme Programı ile Cihaz kombinleri yapıldığında lipödem ve benzeri sağlık bozucu problemler yok edilebilir. Bölgesel incelme zayıflama mümkün olabilir.

  Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız.

Sağlıkla Kalın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.