aralıklı oruç diyeti
Blog

Aralıklı Oruç Diyeti Yaralı mı , Zararlı mı?

Aralıklı Oruç Diyeti son zamanda popüler diyet olarak  hayatımıza girdi.

Ketojenik, Atkins, Zone, Paleo, Dukan diyetleri gibi diyetler hızlı zayıflama algısıyla insanları cezbetmişlerdir. Elbette sadece zayıflamak yetmez. Tek bir amaç, tek bir doğru bulmaya çalışmayın. Bedeninizin ihtiyaçlarına göre hareket etmeye yönelin. Kan bulgularınız, yaşam rutininiz, hastalık öykünüz ya da olası durumlar gibi duygu-durumlarınızı da göz önüne alarak beslenmenize devam edin. Bu konuda kulaktan duyma veya internet aracılığıyla kalori hesabı verilmiş diyetlerde ziyade size özel diyet planını bulmayı amaçlayarak bir uzmana başvurun. Beslenme uzmanları kişinin hayatına dokunurken zayıf ve güçlü yanlarını görerek ona göre bir sistem bulmaya çalışırlar.

Tabi ki bu besleme sistemlerini de deneyerek ara ara diyet değişiklikleri yapabiliriz. Ancak önemli olan sevilen yiyeceklerin içinde bulunduğu makro ve mikro besin öğeleri ihtiyacının karşılandığı bir diyetle ancak sürdürülebilir bir beslenme programına ulaşılabilir.

aralıklı oruç diyeti

Aralıklı oruç diyeti genel kitlelere hitap etmeyen diyetlerdendir. Uzun süre açlık durumu kişilerde ileride hastalıkları tetikleyebilir.

Yapılan araştırmalara göre Tip 2 DM’li bireylerin zaten diyet öyküsünde az öğün ve uzun süre açlık olduğu görülmüştür.

Bedenimizi, ruhumuzu dinleyerek yaşam kalitemizi değiştirmeyecek diyetleri hayatımıza almalıyız.

Diyetisyen ve Gıda Mühendisi

Tuğba Altın

Soft Göktürk hakkında..

Nü Estetik Grubu bünyesinde zayıflama ve sağlıklı yaşam konusunda yeni bir oluşum  Soft Göktürk 2020 yılının Eylül ayında hizmete başladı. Soft Göktürk’de  bölgesel incelme ,zayıflama ,selülit programları , diyetisyen ve  diyet yemekleri ile zayıflama ve sağlıklı yaşam ,biorezansla zayıflama , biorezonansla sigara bırakma ve sağlıklı yaşam konularında  uzman ekibi ile tüm İstanbul’luları bekliyor .

Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız. Sağlıkla Kalın.

  Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.