Blog

KİLO ALMAK

  Kilo almak kötü bir şey mi? Her zaman yağ oranının artışını mı temsil eder? Beden ağırlığı denetiminde alınan kilogram-lar neyi temsil eder?
  Birinin bedeninin nasıl göründüğü o kişi için ve bir başkası için farklı anlamlar ifade edebilir. Karşı bir gözle görünen ince bacaklar, sahip olan kişi için yetersiz kas ağırlığı içinde “FİT KALMAK” olabiliyor.
  Karışı bir göz, Fit görünen o kişiyi; iradeli, başarılı belki de güzel olarak etiketleyebiliyor. Bedenin görüntüsünü bu etiketlerden sıyırarak, içeride (Vücut Analizinde ve Duygusal Durumunda) ne olduğunu anlamak atılan en büyük adımlardan biri olacak.
TARTI BİZE HER ZAMAN DOĞRUYU VE DOĞRU YOLU GÖSTERMEZ
  Bazen tartıdaki doğru sonuç doğru yolda olduğumuzu göstermez. Peki bu kadar kompleks bir konuda doğruyu: düşük kilolara ve yanlışı yüksek kilolara bağlamak ne kadar gerçekçi?
  Kilo almak-Kilo vermek yalnızca vücuttaki yağ oranını temsil etmiyor. Dolayısıyla aynı kiloda farklı görüntüler ve beden ölçüleri de bu yüzden. Öte yandan yanlış zamanda (mesela 1 gün öncesinde alkollü ve rutinden sapılan bir akşamın sabahı, belki de konstipasyon yaşanılan sabah, uykusuz başlanılan gün) çıkılan tartı yanlış rakamlarla bizi olumsuza yönlendirebilir.
Beslenme Rutini Sağlığı İyileştiren En Önemli Etkenlerden
  Yeterli ve dengeli oluşturduğumuz bu rutinde alınan 1 kilogramın anlamı kişilerce değişebilir. Suçlayıcı tutumun değişmediği sürece kilo almak kötü gelebilir.
  Ruhumuzu ve bedenimizi özgür bıraktığımızda diyetimiz de tartıdan beklentimiz de değişecek ve kötü sandıklarımız güzelleşecektir.

  Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız.

Sağlıkla Kalınv

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.