Blog

YOLU UZATMAK HEDEFE ULAŞTIRIR

Yolu uzatmak hedefe ulaştırır. Hedeflerimiz için hepimiz her gün yeni bir adım atıyor, bazı günler de koşarak ulaşmak istiyoruz. Aceleciyiz. Bir an önce sonuç görmek için kestirme yollar arayışı içindeyiz. Yol ne kadar uzarsa hedef o kadar gecikir gibi geldiğini biliyoruz. Ancak yolun güvenilirliği ve sürdürülebilirliği tüm hedefleri yakınlaştırır.
İnsan doğasındaki gelişme isteği, daha sağlıklı, daha iyi, daha güzel (göreceli) olma arzusu hedefler listesini hayatlarımıza getiriyor.
Aldığımız her bir kararda yaşamımızın kontrolü elimizde oluyor ve ilerliyoruz.
“Bugün diyete başlıyorum.” “Spora başlıyorum.” “Hayatımdan abur-cuburu çıkarıyorum.”
“Artık kendimi yeniliyorum.” gibi birçok karar hemen hepimizin bir dönem aklından ve hayatından geçiyor. Ne kadarımız bu hedeflere ulaşıyor ve sürdürüyoruz?
Koyduğumuz hedeflerin yolunda atılan yanlış adımlar zihnimizde hedefleri zorlaştırıyor ya da kendimizi başarısız hissetmemize yol açıyor. Yeniden denemekten ve adım atmaktan korkuyoruz.
SÜRDÜRMESİ KOLAY HEDEFLER SEÇELİM
Diyetimize zarar veren alışkanlıklardan kurtulmak istiyorsak, örneğin çok fazla tatlı tükettiğimizi varsayalım. İlk hedefimiz şekeri bırakmak olmasın. Basit şekerden uzak yeni rafine-raw tatlı tariflerle sevdiğimiz anlardan kopmayarak ilk adımı atabiliriz. Bize zarar veren alışkanlıklarımızdan yavaş ve emin adımlarla uzaklaşmalıyız.
Amacımız düzenli spor yapmaksa önce günlük 20 dk düzenli yürüyüşlerle başlayıp zamanla haftalık egzersiz rutinine ulaşabiliriz.
Belirlenen keskin çizgiler, ideal ve rutin bir dünyada yaşamadığımız için ideal bir yapılacaklar listesinde bizi başarısızlığa sürükleyebiliyor. Bu yüzden bir noktadan sonra bu hedefleri neden koyduğumuzu unutup, amaçtan çok araçlarda takılmaya başlıyoruz.
İdeal vücut yağ oranına ulaşmak için katı bir diyete başlamışken kendimizi yeme atakları içinde bulabiliyoruz. Veya daha sağlıklı olmak için düzenli yürüme kararı almışken yürüyemediğimiz bir günde duyduğumuz vicdan azabının verdiği başarısızlık hissi bizi egzersiz yapmaktan, yürümekten tamamen koparabiliyor.
Hedefler değişebilir. Hedefler dinlenebilir ve yeniden konabilir, gerekli duyulduğunda revize edilebilir. Ulaşılmaz hedefler koymak bedenimizi ve ruhunuzu yorarak bize yetersizlik hissi verebilir.
Keskin çizgiler, katı karar yerine ulaşılabilir ilk hedeflerle yolumuzu uzatalım. Yolu uzatmak hedefleri yakınlaştıracaktır.

  Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız.

Sağlıkla Kalın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.