Blog

DOĞRU DÜŞÜNCE GERÇEK HEDEFLERE GÖTÜRÜR

Doğru düşünce gerçek hedef ; Plan yapmak harikadır. Başlangıçların kamçısıdır. Ancak planlar genelde hedeflerimize hizmet etmesi için vardır. Daha az stresli ve sağlıklı olmak için yapılan planlar eğer sizi sonucunda daha çok strese ve mahrumiyet gibi yoksunluk duygularına ve mutsuzluğa itiyorsa ki, son duygu hep pişmanlık ve BAŞARISIZLIK oluyor. Bu durum saçma bir durum değil midir?

Hedeflerinize ulaşamıyorsanız daha ulaşılabilir hedefler koymak, hatta hedeflerinizi değiştirmek sizi daha başarısız birine dönüştürmez. Kendine yardımcı olmaya çalışan ve yeni yollar sunan biri yapar.

DOĞRU DÜŞÜNCE GERÇEK HEDEFLERE GÖTÜRÜR

Sınırlayıcı yaklaşımlarda; mutlaka 2 dilim ekmek yemem lazım demek yerine, yanıma 1-2 dilim ekmek alayım duruma göre bakarım demek sizi 3. Dilime karşı özgür kıldığından 2 dilimde doyurabilecektir.

Ya da kesin kurallar koyduğumuzda; 12 de öğle yemeği yiyeceğim demek yerine işleriniz uzadığında öğle öğünle aranıza bir ara öğün koymak sizi yetişememek stresinden koruyarak kan şekerinizi de dengeleyecektir.

DOĞRU DÜŞÜNCE GERÇEK HEDEFLERE GÖTÜRÜR

Doğru düşünce gerçek hedef ; Gelelim fiziksel aktiviteye; Diyete başlarken hareketsiz yaşamdan uzaklaşmak harika fikir. Ancak her gün 1 saat koşacağım/yürüyeceğim demek yerine hemen her gün bir şeyler yapacağım demek yine daha gerçekçi hedef ve motivasyon kaynağı olacaktır. Böylece planlarınıza uyumsuzluk hissini çok az hareket ettiğiniz gün bile hissetmemiş olacak ve günün sonunda yine stressiz geçirmiş olacaksınız.

Hayat düşündüğümüz kadar sistematik ve mükemmel değil. Bizim de mükemmel olmamız bu yüzden imkansız. Eve yorgun gelip koşamasanız bile 15-20 dk esneme hareketleri yapmak, kısa bir yürüyüşe çıkmak hedefleriniz için adım atmaya devam ettiğiniz anlamına gelir. Aksi durumda ilk zor hedef tamamlanamadığında kendinizi yetersiz ve başarısız hissedebilirsiniz. Ve bu maalesef toplamda hareket ettiğiniz (beslenme ve fiziksel aktivite yönünden) gün sayısını azaltabilir. En kötü tablosu da artık yeni hedefler kurmayabilirsiniz.

Doğru düşünce gerçek hedef Ulaşılabilir ve fonksiyonlu, esneyen hedeflerle, ihtiyaçlarınızın elinizden geldiğince karşılandığı günler dilerim.

  Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız.

Sağlıkla Kalın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.