Blog

BAHARDA YENİLENİRİZ

BAHARDA YENİLENİRİZ
Hemen hepimiz baharda yenileniriz. Güneşi daha çok hissettiğimiz bu aylarda kendimizi yenilenmeye açık hissederiz. Yeni bir spora başlar ya da yeniden spora başlarız. Yeni bir hobi edinir ya da bir şeyleri rutine çevirmeye kendimize söz veririz. En çok anlaşmalar ve iç hesaplar bahar aylarında gerçekleşir. Bahar bize umutla gelir, azimle geçirilir.
Bahar aylarıyla birlikte havaların değişkenlik göstermesi hemen hepimizi birçok açıdan etkiliyor. Havanın nem oranının artması, güçsüzlük, uykusuzluk, baş ağrısı gibi yaşam kalitesini düşürücü etkileri olabiliyor. Bahar, kendisi ile birlikte yorgunluğu da getiriyor.
Ruh halimizin değişkenlik gösterdiği, kendimizi daha sık tatlı yerken bulduğumuz ve porsiyon kontrolü yapamadığımız bu aylarda bir yandan da daha ince kıyafetleri giymeye hazırlanıyoruz. Tartıya daha sık çıkar oluyoruz.
7 ADIMDA BAHARA GÜÇLÜ GİRİŞ YAPIYORUZ
HER GÜN YETERLİ SU İÇİN
Su içmek için susamayı beklemeyin. Vücudumuzun %50-70’i sudan oluşur. Kan dolaşımını hızlandırır, bağırsak sağlığını korur, cildi arındırır. Özellikle bahar aylarında oluşan ödem probleminin en iyi çözümü yeterli su içmektir.

GÜNE SİZİN İÇİN YETERLİ BİR KAHVALTIYLA BAŞLAYIN
Kahvaltı, güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Bunun için karbonhidrat, protein ve yağlar bakımından güçlü bir kahvaltı ile sağlam bir başlangıç yapılabilir. Tam tahıllı, tam buğday ekmekler seçilip yumurta ve avokado veya cevizli bir kompleks kahvaltı, güzel bir güne depolanan enerji olabilir.

VİTAMİN VE MİNERALLER AÇISINDAN ZENGİN BESLENİN
Günlük en az 1 porsiyon meyve ve 2-3 porsiyon sebze ile vücudunuza ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri verebilirsiniz.

BESİN ÇEŞİTLİLİĞİNE ÖNEM VERİN
Her öğünde besin çeşitliliğine önem verin. Besin çeşitliliği kadar tabaklarda renk çeşitliliği de sağlayın. Örneğin kırmızı et yanında yeşil, sarı sebzeler, haşlanmış basmati, kinoa gibi yardımcı yemeklerle tabaklarınızı güçlendirip renklendirin.

ÇAY-KAHVE TÜKETİMİNİ SINIRLANDIRIN
Günlük 300 mg kahve tüketimi ve daha açık çaylar ve bitki çayları ile kafein alımını sınırlandırın.
PAKETLİ ÜRÜNLERİ SIFIRLAYIN
Paketli ürünler yerine mutfakta zaman harcayarak daha sağlıklı tatlı-tuzlu tariflerle ara öğünlerinizi keyiflendirin. Elbette porsiyon kontrolünü de sağlayın.

  Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız.

Sağlıkla Kalın

v

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.