Okul çağı çocuklarında beslenme
Blog

OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME

Okul çağı çocuklarında beslenme çok önemlidir .Okul günleri çocukların günün çoğunluğunu evden uzakta geçirdikleri bir dönemdir. Çoğunlukla evden uzak oldukları için besin seçimleri konusunda aile dışında çevresindeki bireylerden, okul arkadaşları, öğretmenleri, sosyal medyadaki reklamlardan etkilenebilirler.

Okul çağı çocuklarında beslenme önemi çoktur.İlkokul çağı hızlı büyüme ve gelişmenin devam ettiği bir dönem olup bu nedenle sağlıklı bir şekilde büyümeleri için yeterli ve dengeli beslenmeleri önemlidir. Gelişimi ve harcadığı enerjiyi karşılayabilmesi için çocuk yeteri kadar beslenemiyorsa yanlış besinlere yönelmesi kaçınılmazdır.

 

Okul çağı çocuklarında beslenmekaynaklarının alımı yeterli olursa D vitamini takviyesine ihtiyaç duyulmaz.
Meyve ve sebze miktarları artırılarak gerekli lif ihtiyacı karşılanır.
Yumurta, besin içeriği olarak anne sütünden sonra en iyi besin kaynağıdır. Vücudun tamamını kullandığı tek protein kaynağı yumurtadır. Ayrıca demirden zengindir.

Okul çağındaki çocuklarda kahvaltı, başarıyı ve büyümeyi etkileyen önemli bir faktördür. Bu nedenle kahvaltı içeriği de, hazırlama koşulları da kaliteli olmalıdır.

Okul çağındaki çocuklara özel pratik kahvaltı seçenekleri; peynir ile yapılmış tost ve yoğurtlu seçenekler, domatesli-peynirli sandviç, haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, domatesten oluşan kahvaltı tabağı, peynirli omlet gibi alternatifler düşünülebilir.

Çocuğunuza okulda yanına beslenme çantası ile meyve-yoğurt, fınfık/badem/ceviz, domates-peynirden oluşan kanepeler, şekersiz kurabiyeler gibi ara öğün alternatifleri de eklemeyi unutmayın.

Unutmayın ki çocuğunuzun bu dönemde tükettiği besinlerin içeriği, sağlıklı olup olmaması çok önemlidir. Sizin hazırladığınız besinler çocuklarınızın okul performansını etkileyecektir.

Okul çağı çocuklarında beslenme ile eğitim kalitesi doğru orantılıdır

  Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız.

Sağlıkla Kalın

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.