göktürk diyetisyen
Blog

Göktürk Diyetisyen: Pandemide Beslenme

göktürk diyetisyen

Göktürk Diyetisyen:Pandemi Stresi ve Beslenme Düzeni

 Göktürk Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı olarak söylemeliyiz ki önceliğimiz her zaman sağlık olmalıdır. Yaklaşık 1 yıldır küresel bir salgının içinde yaşam rutinimizin değiştiği, motivasyonumuzu kaybettiğimiz bir zaman dilimindeyiz. Sosyal hayatın kısıtlanması birçoğumuzu duygusal açlığa sürüklerken kimilerimizi de hareketsiz geçen günlerin içine aldı.Bu süreç bize sağlığı korumanın ve iyileştirmenin önemini anlatmaktadır.

Tartıda göremediğimiz bağışıklığımızın kendi hayatımızı, yakınlarımızın hayatını ve hatta hiç tanımadığımız birinin hayatını nasıl koruduğunu anlattı. Ve hala içinde bulunduğumuz bu durumu düzeltmek için önce sağ duyu ile, vücudumuzu sevmek ve korumakla başlayabiliriz.

 

  Nasıl geçti bir yılımız diye kendimize bir soralım. Önce içsel bir soru olsun. Sonra tartıya çıkarak soralım. Kan değerlerimize, idrar görüntümüze, saçlarımızın parlaklığına…

  Olayın merkezi olan market alışverişlerinden başlayalım. Bir uzman olarak market alışverişi için size birçok önerim var. Öncelikle markete gitmeden önce evde eksik listenizi oluşturun. Listeyi doldurmaya dolu bir mide ile başlayın. Aç iken markete adım atmayın. Besin seçimleriniz çok önemli. Sanayileşen ve gıda için oluşan rekabet pazarının üst seviyede olduğu bu zamanda gıda seçimlerimizde ilk hamlemiz etiket okumak olmalıdır. Etikette yer alan üretim ve son tüketim tarihlerinin yanı sıra içerik okumak sağlığımıza ayırdığımız en iyi vakitlerimiz olacaktır. Besin seçiminde etiket üzerinde yer alan katkı maddeleri, bağlayıcılar gibi E kodlarıyla yazılı uzun bir liste görüyorsanız bir kez daha düşünün. Organik seçimlere yönelin. Bunlar gibi başlıca önerileri özetleyecek olursak, pandemi döneminde mutfak alış-verişlerimizi nasıl tamamladık?

  Yine bir çoğumuz ilk günlerin alışkanlığı olarak uzun market kuyruklardan kaçınarak online siparişler oluşturdu. Satış taktikleri arasındaki indirimlerden faydalanarak sepetlere abur-cubur kategorisinde ürünler eklendi. Zaten hareketsiz sedanter yaşamın içinde alınan ihtiyacın da fazlası kalorilere sağlıksız, ileri vadede kanserojen etkili ürün içerikleri eklendi. Bedenimiz yoruldu. Zamanla bir kabulleniş başladı. Ki bu en kötüsü kabullenişle birlikte yaşam şeklimiz değişti.

  Elbette beden algısının dışına çıkarak tek konumuz ağırlığımız değildir. Hızlı ağırlık kazanımı Endokrin ve Kardiovasküler Hastalıklar riskini başlattığı gibi besin seçimlerimizdeki besin değeri düşük kalorisi ve katkı maddeleri yüksek gıdalarla birlikte olası birçok hastalığa da davetiye oluşturuldu.  

  

  Yemek-içmek eylemini bırakmadığımız her gün diyet yapıyoruz demektir. Doğru besin seçimleri ile başlayan, doğru pişirme teknikleri ve öğün birleşimleri ile yaşamın içinde daha güçlü kalabiliriz. Yasaklamaların içinde birbirimizden korktuğumuz, iletişimden kaçındığımız bu günlerde Beslenme Uzmanları ile online diyet görüşmeleri ile de kilo koruma, zayıflama, beslenme tedavisi, kilo alma diyetleri gibi sürdürülebilir diyet amacıyla kendiniz için doğru diyeti bulabilirsiniz. Biz diyetisyenlerin en önemli görevi kişiye özgü diyeti öğretmektir.

  Bu amaçla Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız. Sağlıkla Kalın.

  Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.