PROBİYOTİK 
Blog

Probiyotik Hakkında

PROBİYOTİK 

Probiyotik bağırsaklarda kalır ve canlılığını sürdürürler.İnsan sağlığına yararlı olan canlı bakterilere probiyotik denir.  Probiyotiklerin besin maddelerine ise “prebiyotik” denir. Probiyotikler sadece bağırsak florasına olumlu etkide bulunmakla kalmaz bağışıklık sistemini de güçlendirirler. Enfeksiyonlara karşı korurlar. Hastalıklara karşı koruyucu olması nedeniyle her yaş grubu için çok değerlidir.

Çocuklarda Okul Çağında Probiyotik Kullanımı Önemlidir

  Çok sık hastalanan çocuklarda okul çağında probiyotik kullanımı önemlidir. Yoğun tempoda çalışanlara, sık hastalananlara ve özellikle bağırsak problemi yaşayanlara mutlaka probiyotik önerilir. Yalnızca kabızlık değil, ishal, gaz gibi bağırsak problemlerini de çözer ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Yaşla birlikte hastalıklar da artar, bu sebeple yine kullanılması gerekir. Hamilelik gibi özel dönemlerde de bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi sağlığı için probiyotik takviyesi önemlidir.

  Probiyotiği nereden alırız?

  Yoğurt, kefir gibi besinlerden, hatta piyasada bulunan probiyotikli yoğurtlar ve marketlerde kolayca bulunabilen kefirler bu konuda yardımcıdır. Ancak bazı suplementlerin emilimi besinlerden daha yüksek olabiliyor. Bu noktada ihtiyaca göre karar vermek doğru oluyor. Her gün 1 kase yoğurt, akşamları 1 bardak kefir ihtiyacı karşılıyor. Bazen de ilave toz probiyotik almak gerekiyor.

  Bağırsaklar çok hassas ve çok önemli bir organımızdır. Bağırsak problemleri tüm vücudumuzu ve yaşantımızı etkiler. Her yıl çıkan yeni viral hastalıklar karşısında önemli olan vücudu güçlendirmek ve bağışıklığı korumaktır.

Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız. Sağlıkla Kalın.

  Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Tuğba Altın

Gıda Mühendisi

Diyetisyen

PROBİYOTİK 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.