
Migren ve Beslenme
MİGREN VE BESLENME TEDAVİSİ
Migren başın bir tarafında meydana gelen, düzenli aralıklar iletekrarlayan ve kusmayla birlikte fotofobinin (ışık hassasiyeti)de eşlik ettiği proksimal baş ağrısı olarak tanımlanmaktadır. Migren ataklarını önlemeye yönelik olarak akut önlemler ve ilaç kullanımı yaygın olmasına rağmen bireylerde yaşam tarzı değişiklikleri ile birlikte kullanılmadığı sürece migren seyrinde önemli bir gelişme yaşanamamaktadır.
Nörolojik bir hastalık olan migrenin tedavisinde;
İle kullanılan ilaçların veya tedavi yöntemlerinin olumlu etkilerinin kalıcılığı sağlanabilmektedir.
Migren hastalarında uygulanan tedavi baş ağrısının sıklığına, şiddetine, hastada neden olduğu zayıflığa, eşlik eden hastalıklara, kişinin aile ve çalışma yaşantısına kadar pek çok nedene bağlı olarak farklılık gösterebilir. Migrende uygulanan tedavi; ilaçlı ve ilaçsız olarak iki temel şekildedir.
Migrene Eşlik Eden Hastalıklar
Migren ve Beslenme Tedavisi
Besinlerin neden olduğu baş ağrıları genellikle besinlerin içeriğinde bulunan bazı bileşenlerden kaynaklanır. Besinlerde doğal olarak oluşan tiramin, feniletilamin, seratonin, diğer vazoaktif aminler, alkol, flavanoid, kafein ve bakır gibibileşikler migren ataklarını tetikleyebilir. Yine besinlere sonrada eklenen sodyum nitrat ve monosodyum glutamat(MSG) gibi bileşikler de migreni tetikleyebilir. Gıda boyaları, gıda aromaları, meyan kökü ekstresi, pestisitler, bor, aspartam, vitaminler (A ve D vitamini, niasin), mineraller ( kalsiyum, manganez), bitki çayları, deniz ürünleri migrenle ilişkisinin olduğu iddia edilen bileşiklerdir.
Migreni Tetikleyen Durumlar;
Göktürk Diyetisyen ve Soft Göktürk ekibi olarak her zaman yanınızdayız. Sağlıkla Kalın.
Nudayspa adresimize tıklayarak diğer hizmetlerimizi görebilirsiniz.

Probiyotik Hakkında

HEDİYE Sonuçları
Bunları da beğenebilirsiniz

YILBAŞI GECESİ İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ
23 Aralık 2021
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NASIL GÜÇLENİR?
3 Aralık 2020