Blog

Zayıflamaya Yardımcı Baharatlar


ZAYIFLATAN 10 BAHARAT..

Baharatlar sadece yemeklerimize büyük bir lezzet katmakla kalmıyor aynı zamanda hem metabolizmamızı hızlandırmaya hem de zayıflamamıza yardımcı oluyor. İşte zayıflamaya en çok yardımcı olan baharatlar..

1. TARÇIN

Evet, en sevdiğimiz kış baharatı sadece lezzetli değil, aynı zamandaTarçın, özellikle de Hindistan’da, konu metabolizmayı hızlandırmak olduğunda çok popülerdir. Kan şekerini düşürmesi de şeker hastalığı olanlar için çok uygun bir baharat olmasını sağlar. İçeceklerinize tarçın ekleyin veya sabah kahvaltıdan önce özel bir tarçın suyu hazırlayın.

2.ÇEMENOTU

Çemenotu alışılmamış bir baharattır ve daha önce kullanmamış olabilirsiniz.  Yunanistan’da, batı Asya’da, ve güney Avrupa’da bilinir. Sadece tadı için değil, iltihap karşıtı ve obeziteyi önleyici özellikleriyle de.

3.BİBERİYE

Biberiye konu kilo vermek olunca sihirlidir! Yağ hücrelerini parçalamaya yarayan lipaz adı verilen bir enzime sahiptir. Biberiyenin olduğu bir yemekten veya leziz bir biberiye çayından sonra uzun süre tok hissedersiniz.

4.GİNSENG

Çin hekimliğinde asırlardır kullanılır. Ginseng kan şekerini düzenlemeye, sindirimi kolaylaştırmaya, stresi azaltmaya yarar. Bu baharatı yemekten önce içebileceğiniz sağlıklı bir çay için kullanın.

5.KAKULE

Ayurveda sağlık sistemi yüzyıllardır bu baharatı kullanır! Daha etkili olması için, sevdiğiniz içecekleri kakule ile demleyin veya yeşil çay ile birlikte kullanarak özel bir kakule çayı hazırlayın.

6.ARNAVUT BİBERİ

Arnavut biberi vücudunuzda daha fazla ısı yaratır, inanılmaz bir hızda yağ yakmanıza neden olur. Yemeklerinize biraz acı katmak kilo vermek için çok etkili bir yoldur!

7.SARIMSAK

Bazıları sıradan bir besin olarak düzenli bir şekilde tüketirken Çin ve Hint sağlık sisteminde ancak bir ilaç olarak özel durumlarda kullanılır. Sarımsak içindeki allicin maddesi ile tok hissettirmesiyle bilinir.

8.KARABİBER

Karabiberin Arnavut biberiyle benzer özellikleri vardır, yağhücrelerinin büyümesini önler ve sindirimi kolaylaştırır.

9.ZENCEFİL

Zencefil kelimenin tam anlamıyla her şeye eklenebilir! Sıcak kış çayından bir Asya yemeğine kadar. Zencefil metabolizmayı 20% oranında hızlandıran nadir besinlerdendir. Aynı zamanda tok hissettirir ve genel olarak sağlığa faydalıdır.

10.ZERDEÇAL

En çok Hindistan’da kullanılan bu baharat kilo vermeye ve yağ yakmaya yardımcıdır. Kahvaltıdan önce limon suyu ile içilebilir veya doğruca yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.